PARFE DE LAMAIE CU CIRESE SI SOS DE ZMEURA !!!


Reteta de la Itco Nely

Ingrediente : 5 galbenusuri ,5 linguri cu zahar,3 linguri de amidon,500 ml lapte,o lamaie, 400 ml frisca
Preparare : Se bat galbenusurile cu zaharul pana devin ca o crema ,se adauga amidonul ,apoi laptele caldutz si se pun toate pe foc cca 5-7 min si se AMESTECA CONTINUU pana se intareste putin ! Se da la racit si se adauga coaja rasa de la o lamaie si zeama ,se amesteca usor si se da deoparte .Se bate 400 ml frisca si se amesteca cu crema de oua INCORPORAND FRISCA INTR-UN SINGUR SENS cu o lingura de silicon sau din lemn pana se inglobeaza toata frisca !Se da la congelator ....iar SECRETUL UNEI INGHETATE FARA ACELE CRISTALE DE GHEATA consta in faptul ca trebuie respectati 3 pasi : din ora in ora de 3 ori se scoate din congelator si se amesteca energic pt a se sparge acele cristale ...asa vom avea un parfe sau o inghetata super cremoasa !!! dupa a treia ""amestecare"" :))) se pune o mana de cirese care au fost tinute 15 min in rom si se amesteca !!! se lasa si nu se mai umbla la ea cca 3 ore dupa care se poate servi .....ESTE CREMOASA SI DELICIOASA !!!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu