Tarta cu dovlecel si morcov



Reteta de la Adriana Plopan

Aluat crocant:
o cana faina alba
4 linguri mari faina porumb
apa calduta( aproape 1/2 cana)
1/2 lingurita drojdie uscata
1 lingura ulei masline
un praf de sare

Umplutura:
5 dovlecei mici
3 morcovi mici
1/2 ceapa verde
branza sarata(50 gr)
2 oua
sare, piper(ce alte condimente mai doriti)

Drojdia se dizolva in apa calduta(5 min)apoi se amesteca cu faina alba, faina de porumb, ulei si sare si se framanta 10 min dupa care se lasa la crescut intr-un vas uns in prealabil cu putin ulei de masline.

Dupa ce a crescut aluatul il punem intr-o forma de tarta si il dam la cuptorul incins 5 min, apoi scoatem forma si turnam toata compozitia facuta din morcovii dati pe razatoare, dovlecei dati pe razatoare(scursi foarte bine)oua, branza, ceapa, condimente si lasam sa se coaca pana devine aurie..

Va doresc s-aveti pofta!


Un comentariu:

  1. Buna ziua, am vazut aceasta retea si mi-a lasat gura apa :) asa ca a trebuit sa o incerc si eu, a fost senzationala...i-a placut si sotului meu, desi el se cam fereste de dovlecei :) Multumim de reteta, Laura

    RăspundețiȘtergere