Prajitura cu rubarba



La inceput, am avut mici retineri in a folosi rubarba. Desigur, neintemeiate. Totul venea din instinct, din partea aia din mine pe care o avem cu totii si care se teme de ce e nou. Totusi, am trecut peste ea si am incercat reteta asta simpla, care mi-a pus instinctul le respect. Incercati-o si voi!

Aluatul:
80 g zahar
120 g unt, moale
200 g faina

Amestecati zaharul si untul, si apoi incorporati usor faina, pana obtineti un aluat sub forma unor firimituri. Puneti acest aluat intr-o tava cu hartie de copt si apasati-l usor cu mana. Dati tava la cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 minute, pana devine usor auriu.

Umplutura:
500 g rubarba
70 g zahar
-----------------
2 linguri zeama de lamaie
3 oua, batute
60 g zahar
o lingura amidon

Puneti primele ingrediente intr-o tigaie la foc mediu pentru aproximativ 10 minute, pana cand rubarba s-a inmuiat de tot si s-a transformat intr-un piure. Dati piureul deoparte sa se raceasca. Cand piureul s-a racit, amestecati-l cu zeama de lamaie. Adaugati apoi (pe rand) ouale, zaharul si amidonul. Puneti piureul peste aluat, nivelandu-l usor.
Scadeti temperatura cuptorului la 160 de grade si dati prajitura din nou la cuptor pentru 20-25 de minute pana cand umplutura devine pufoasa si incepe sa se rumeneasca. Cand timpul a expirat, lasati-o sa se raceasca, apoi presarati deasupra putin zahar pudra.
Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu