Ingrediente :
o conopida ( 700 -800 g )
150 g file somon afumat
2 fire usturoi verde , curatat si taiat rondele
4 oua
400 ml lapte , cald
50 g unt , topit
15 g unt ptr uns formele
3 linguri faina
100 g cascaval ras
sare
piper
frunze de patrunjel , ptr ornat
Spalati conopida , desprindeti buchetelele unele de altele , si le puneti la fiert in apa cu sare . O lasati sa fiarba circa 15 minute .Cand furculita intra cu usurinta in conopida , o scurgeti de zeama si o lasati intr-o strecuratoare.Dupa ce aceasta s-a racit putin , o mixati cateva secunde . Daca vreti sa o zdrobiti mai tare , o puteti baga in blender .Eu , mixand-o , s-a desprins in buchetele mici .
Rupeti bucatile de somon in fasii , apoi le puneti intr-un bol.
Separati galbenusurile de albusuri .
Intr-un castron mai maricel , bateti putin galbenusurile ( doar galbenusurile, da ?
Puneti si cascavalul ras si usturoiul si condimentati compozitia obtinuta cu sare si piper .Amestecati din nou.
Ungeti cateva forme de sufleu cu unt ( eu le-am folosit pe cele doua mai micute care se vad in poze , dar am mai pus si intr-o tavita dreptunghiulara ).
Puneti in formele unse , cate-un strat de conopida , apoi un strat din fasiile de somon .
Intr-un alt bol , mixati albusurile cu un praf de sare , pana acestea devin spuma.
Adaugati spuma de albusuri peste compozitia de oua, lapte si toate cele
Puneti din compozitia obtinuta in vasele in care ati pus straturile de conopida si somon , presarati cateva rondele de usturoi deasupra , apoi bagati totul in cuptorul preincalzit ptr circa 35-40 de minute .
Cand sufleul este gata , il lasati sa se raceasca putin .
Apoi il serviti alaturi de rosii .
POFTA BUNA !!!!!
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu