Lasagna cu mangold si somon


Reteta de la Cosmin Ordean Boc 

Datorita succesului pe care l-au avut retetele de lasagna de pana acum, am hotarat sa va mai impartasesc una! Trebuie doar sa va luati inima in dinti si sa porniti cuptorul pe caldurile acestea... mai precis la 180°C ( sau 160°C cu ventilatie).
Mangold....o sfecla cultivata pentru frunze, prea putin folosita in bucataria romaneasca...seamana cu spanacul dar este mult mai aromata. Eu am primit-o cadou de la prietenul meu Robi...asa ca am hotarat sa inventez o reteta noua de lasagna in cinstea lui.

Avem nevoie de :

800 g. frunze de mangold
350 g. filet de somon
1 pachet de foi proaspete de lasagna ( 500 g. )
60 g. unt
40 g. faina
250 ml lapte fierbinte pentru sosul bechamel
250 g. mozzarella
doi catei de usturoi
sare si piper proaspat macinat
putin unt pentru uns vasul termorezistent

Spalam bine frunzele de mangold, apoi indepartam cu un cutit ascutit nervura centrala lasand doar partea verde a frunzei.
Taiem apoi frunzele in bucatele mai mici ( ca pe niste taietei cam de 1cm latime ) si le punem intr-o oala cu capac, la foc mediu 3-4 minute pana se inmoaie. La fel ca si la spanac...
Le scurgem bine de apa iar apoi adaugam usturoiul tocat marunt, sarea si piperul.
Frigem somonul taiat cubulete, pentru cateva minute intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei de masline. Adaugam sare si piper proaspat macinat.
Sosul bechamel il facem la fel ca si pentru Lasagna cu sparanghel.
Ungem vasul cu unt si punem in straturi succesive : o foaie de lasagna + sos bechamel + frunzele de mangold + cubuletele de somon... in asa fel incat peste ultima foaie de lasagna sa punem un ultim strat de umplutura peste care ...

...punem mozzarella taiata felii.
Punem lasagna in cuptorul preincalzit timp de 35-40 de minute pana cand capata o culoare....... frumoasa brun - aurie. Culoarea ca si culoarea....dar mirosul... este o nebunie!
Nu cred ca trebuie sa va mai spun ca este ... un deliciu!
Pofta buna va doresc!

PS: Nu-i asa ca a meritat sa porniti cuptorul in ciuda caldurii de afara

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun  



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu