Batoane musli


Reteta de la Ana Croitoru

O varianta delicioasa la batoanele de musli din comert am gasito pe site-ulhttp://www.taste.com.au/recipes/1457/homemade+muesli+bars, reteta dupa care m-am inspirat la pregatirea batoanelor.

Ingrediente:

- 90 g fulgi de ovaz

- 60 g fulgi de cocos

- 50 g germeni de grau

- 30 g susan

- 50 g samburi de floarea soarelui,decojiti

- 50 g samburi de dovleac, decojiti

- 60 g stafide

- 20 g merisoare

- 120 g unt

- 130 g miere

- 50 g zahar brun
Preparare:

Ungem cu unt o tava de dimeniunea 11 cm x 7 cm. Intr-o tigaie amestecam fulgii de ovaz, cocosul, semintele de dovleac, susan si floarea soarelui si germenii de grau. Lasam la foc mic cca. 8 min sau pana devin aurii. Dupa ce s-a racit compozitia adaugam stafidele si merisoarele.

In alta cratita punem untul, mierea si zaharul si la foc foarte mic lasam sa se topeasca pana se topeste zaharul. Aducem la punctul de fierbere iar apoi reducem focul la minim si lasam sa mai fiarma aproximativ 8 min. Turnam compozitia peste amestecul de seminte. Amestecam pana se omogenizeaza bine.

Cu o lingura punem compozitia in tava unsa cu unt in prealabil si cu dosul unei linguri presam compozitia foarte tare, pana este nivelata. Daca se lipeste compozitia de lingura, aceasta se poate umezi in apa rece.

Mai multe retete delicioase de la Ana, gasiti pe blogul ei Paine si desert

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu