File de pastrav pe pat de piure si spanac si sos de portocale



O reteta plina de ingrediente cu texturi diferite si arome care se completeaza foarte bine una pe cealalta.
Ingrediente (pentru 2 persoane):
- Pentru piureul de cartofi cu patrunjel:
3 cartofi mari, taiati cubulete mici
50 ml smantana dulce (de gatit)
40 g unt
o jumatate de legatura de patrunjel proaspat, tocat marunt
- Pentru sote-ul de spanac:
doua maine de spanac proaspat, bine spalat
zeama de la o jumatate de portocala
- Pentru peste:
2 fileuri de pastrav (puteti cumpara un pastrav si sa-l filetati singuri; gasiti tutoriale pe net)
2 linguri ulei de masline extravirgin
putin unt
sare, piper
- Pentru sosul de unt, portocala si lamaie:
zeama de la o portocala
putina zeama de lamaie
50 g unt
putin zahar si sare

Preparare:
1. Puneti cartofii la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti, scurgeti-i de apa, apoi amestecati-i cu celelalte ingrediente. Potriviti de sare si piper.
2. Puneti zeama de portocala intr-o oala/tigaie sa se incalzeasca putin, apoi adaugati spanacul si lasati-l pe foc pana se inmoaie. Dati oala deoparte, scurgeti spanacul de zeama, apoi lasati-l sa se raceasca. Cand s-a racit, tocati-l potrivit.
3. Filetati pastravul si taiati doua bucati potrivite din fiecare. Incingeti in tigaie uleiul de masline si topiti in el untul. Presarati fiecare file cu sare si piper proaspat macinat si puneti-l in tigaie cu pielea in jos pentru 2-3 minute. Intoarceti fileurile si mai prajiti-le inca 2 minute. Scoateti pestele pe o farfurie si pastrati-l la cald.
4. Puneti zeama de portocala si lamaie, zaharul si sarea la foc mic si lasati-le pana scad cu o treime. Adaugati apoi untul treptat si amestecati pana este topit.
5. Montati pe farfurie piureul de cartofi si patrunjel cu ajutorul unui inel (daca nu aveti va puteti confectiona unul dintr-o cutie de conserve). Deasupra puneti sote-ul de spanac si deasupra fileul de pastrav. Cu ajutorul unei linguri, turnati putin sos de jur imprejur.

Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu