Briose negrese cu ciocolata, visine si cocos


Reteta de la Madalina Marin  

Ingrediente

Pentru 10 brioşe :

* 150 g ciocolată amăruie
* 125 g unt
* 200 g zahăr
* 2 ouă
* 100 g făină
* 1 fiolă esenţă de vanilie
* 200 g vişine fără sâmburi
* 2 linguri nucă de cocos plus extra
* ciocolată albă pentru decor

Mod de preparare

Se pun la foc foarte mic untul, ciocolata şi zahărul şi se amestecă până s-au topit.

Se dă deoparte de pe foc compoziţia şi se toarnă într-un castron. Cu un tel se încorporează în ea pe rând ouăle, nuca de cocos, vanilia şi făina cernută. Se omogenizează bine compoziţia.

Forma de brioşe se tapetează cu hârtiuţe speciale. În fiecare se toarnă o lingură de compoziţie, se nivelează, se pun deasupra 3 vişine , după care se acoperă cu încă un pic de compoziţie, se pun iar vişine şi se presară un pic de nucă de cocos. Aşa se procedează pentru toate brioşele.

Se coc în cuptorul preîncălzit cam 30 de minute.

Se scot la răcit, apoi se presară cu nucă de cocos şi ciocolată albă rasă.

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro    

2 comentarii: