Quiche



Reteta de la Angela Lapadat   


Ingrediente:
• 250 gr faina
• 125 gr unt
• 1 galbenus
• 1 lingura smantana
• sare
• 3 oua
• 200 ml smantana
• 1 lingurita praf de copt
• 1 lingurita nucsoara
• 100 gr masline verzi
• 100 gr ciuperci
• 2 fire de ceapa verde/praz
• 200 gr piept de pui afumat (sau orice altceva preferati)
• 100 gr telemea/cascaval
• sare, piper
Amestecam cu mainile faina, sarea si untul moale, adaugam galbenusul, iar in cazul in care nu se omogenizeaza punem o lingura de smantana. Aluatul astfel obtinut il punem in frigider timp de 30 minute.
In acest timp tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Taiem fasii subtiri pieptul de pui si adaugam la ceapa calita. Dupa cateva minute punem si ciupercile si mai lasam putin la foc mediu. Stingem focul, adaugam maslinele si lasam deoparte. Batem ouale 2-3 minute, adaugam smantana, nucsoara si piperul si mai amestecam putin cu mixerul. In aceasta compozitie eu n-am mai pus sare, deoarece telemeaua era deja sarata.
Scoatem aluatul din frigider il intindem si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptorul preincalzit aprox 15 minute. Dupa acest timp il scoatem din cuptor, turnam amestecul de ciuperci, masline, piept de pui, etc iar deasupra vin ouale batute cu smantana. Radem telemeaua (cascavalul) si punem inapoi in cuptor inca aprox 30 minute pana devine aurie.

Pofta Buna!

Mai multe retete delicioase de la Angela gasiti pe blogul Delicious Flavours 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu