Cupcakes cu spuma de zmeura si ciocolata alba


Reteta de la Madalina Marin  


Ingrediente

Pentru 10 cupcakes:

150 g ciocolată albă
100 g unt
150 g zahăr
2 ouă
2 linguri rase cu brânză dulce
200 g făină
1/2 linguriţă praf de copt
1 fiolă esenţă de vanilie
zmeură

Spuma:

150 ml frişcă lichidă
zmeură
2 linguriţe de miere

Mod de preparare

Ciocolata, untul şi zahărul se pun la foc mic într-o crăticioară să se topească. Se toarnă apoi într-un castron.

Se adaugă ouăle pe rând amestecând bine după fiecare, esenţa, brânza dulce şi făina cernută cu praful de copt.Se amestecă totul foarte bine.

Se pun hârtiuţele în forma de brioşe, apoi se pune în fiecare câte o lingură de compoziţie, câteva zmeurele, apoi iar puţină compoziţie şi deasupra iar zmeurele. Se coc la foc potrivit cam 20-25 de minute. Se dau la răcit.

Pentru spumă se mixează frişca, apoi se adaugă zmeura şi mierea. Dacă are aspect de tăiat crema se amestecă energic cu o lingură şi va căpăta consistenţă cremoasă.

Pe brioşele răcite se pune spuma de zmeură şi se ornează după imaginaţie.

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro    




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu