Capsune cu aceto balsamico redus



Reteta de la Cosmin Ordean Boc 

Si acum, pentru ca sezonul capsunilor este pe terminate, voi incerca sa va delectez cu o reteta extrem de simpla, insa al carei gust minunat va va indemna sa asteptati cu nerabdare sezonul capsunilor de la anu'!
Dar mai intai sa facem reductia de aceto balsamico....

Punem intr-o craticioara 500 ml de aceto balsamico IGP si 2 linguri de zahar brun.
Lasam sa fiarba la foc mic, neacoperit , pana cand lichidul devine siropos si isi reduce volumul la jumatate. Atentie : siropul se va ingrosa mai tare dupa ce se raceste!
Puneti-l intr-un borcan cu capac pentru ca in afara de a-l adauga peste caspuni , el are multe alte minunate intrebuintari:

in salata
orneaza o farfurie
da accente supelor-creme
e minunat pe somonul pregatit la grill
innobileza insalata caprese cu mozarella si rosii
si ... capsunele proaspat taiate...

Continuam cu capsunele, pe care le taiem in 4 si le punem intr-un bol...
Le stropim cu cateva picaturi de aceto balsamico redus si..... luam o lingurita... si gustam !
Ati avut o surpriza... nu-i asa ?

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu