Joghurtflan cu limete


Reteta de la Cosmin Ordean Boc 

 Flan.... unul din deserturile mele preferate! Combinatia cu iaurtul si cu limeta il face perfect pentru o zi calduroasa de vara!

6 portii
timp de preparare 30 min.
sta la cuptor 45-50 min.
sta la rece 12 h
Avem nevoie de:
250 gr. smantana de frisca
200 gr. iaurt
2 oua
2 galbenuse de ou
160 gr. zahar
2 pachete zahar vanilat
1 limeta
Preincalzim cuptorul la 180°C ( 160° C cu ventilatie ). Fierbem frisca, apoi o lasam sa se raceasca si amestecam iaurtul. Batem impreuna ouale, galbenusele, 60 gr. de zahar si zaharul vanilat si apoi le turnam peste amestecul de iaurt si frisca.
Pentru caramelul de limeta spalam bine cu apa fierbinte limeta, o stergem cu un servet pentru a o usca, apoi o taiem in felii subtiri. Punem pe foc o oala cu 100 gr. de zahar, o lingura de apa si lasam zaharul sa se caramelizeze usor ( nu trebuie sa devina brun ).Adaugam apoi feliile de limeta si le caramelizam usor.
Punem cate o felie de limeta impreuna cu putin din zaharul caramelizat pe fundul fiecarui vas de soufle ( 6 la numar ) iar apoi turnam amestecul de smantana-oua-iaurt peste.

Le punem apoi intr-o tava mai adanca in care turnam apa fierbinte in asa fel incat apa sa ajunga pana la jumatatea nivelului vaselor cu flan ( bain marie ).
Le punem in cuptor si le tinem aprox. 45 min. Dupa ce le scoatem afara le lasam sa se raceasca si apoi le punem in frigider peste noapte.
A doua zi le rasturnam din forme ( in prealabil le desprindem peretii cu ajutorul unui cutit ascutit ).
Va doresc pofta buna!

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu