Capsune gratinate


Reteta de la Magda Adina      

Ingrediente :
350 g capsune
50 migdale macinate
3 linguri zahar
4 linguri apa
3 galbenusuri
esenta de migdale

Spalati fructele , apoi le puneti la scurs pe prosopele de hartie .

Puneti hartie de copt intr-o tava , presarati migdalele macinate si le bagati in cuptorul incins ptr 3-4 minute maxim !!

Intr-o craticioara micuta , puneti zaharul si apa pe foc , si-l fierbeti pana acesta se topeste si devine ca un sirop .

Intr-o alta craticioara , puneti galbenusurile peste care turnati in fir subtire , siropul .Amestecati incontinuu .Aceasta crema o faceti pe baie de abur , amestecand in ea timp de 10 minute , pana incepe sa se ingroase .

Luati crema de pe foc si amestecati in ea pana se raceste .Adaugati esenta de migdale ( 3-4 stropi ) , si amestecati bine crema.

Taiati capsunele in jumatate sau in sferturi , apoi le aranjati cum doriti intr-o forma mai maricica ptr graten sau in unele mici , asa cum am facut eu .

Puneti din crema peste capsunele din forme , apoi presarati deasupra migdalele rumenite putin .



Bagati formele in cuptorul preincalzit ptr 8 minute .

Cand sunt gata , le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca putin , apoi serviti !!
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu