Broccoli cu iaurt


Reteta de la Gabriela Cuzepan 

O legumă oarecum exotică pe la noi în ziua de azi, dar pe care sașii o cultivau în zona Sibiului, această plantă conține foarte mulți nutrienți și probabil că nu intodeauna îi apreciem valoarea și beneficiile pe care ni le oferă. Dar astăzi vă propun o rețetă foarte rapidă și sănătoasă.

Ingrediente:

1 kg Broccoli (aprox. 2 buc)
o mână de pătrunjel tocat
2 căței de usturoi
2 chilli uscați, pisați
200 gr iaurt
1 lg muștar
sare, piper după gust
Mod de preparare:
Se spală si se desfac buchețele de broccoli. Se fierb timp de câteva minute în apă sărată și puțin ulei (ca și conopida), după care se scot și se pun la scurs.

Într-un vas separat se face sosul: se amestecă iaurtul, pătrunjelul, chilli-ul, muștarul.
Se sărează și se piperează după gust, după care se toarnă sosul astfel format peste broccoli și se servește cald, de preferință, dar merge și rece.
Cînd serviți, puteți înmuia buățele de broccoli în sos, ca mai sus, sau puteți turna direct sosul peste broccoli, ca mai jos.
Poftă bună!

autorul: Valeria Monastirschi din echipa fusioncooking.ro

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul  Fusion Cooking!   



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu