Tarta cu spanac si trei feluri de branza



 O varianta imbunatatita de tarta cu spanac ce va va surprinde prin gustul ei minunat.

Ingrediente pentru aluat:
180 g făină
90 g unt rece, taiat cubulete
un ou
putin cimbru uscat
un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:
400 g spanac proaspat
300 g amestec branzeturi (eu am folosit telemea de vaca, telemea de capra si cascaval)
3-4 fire ceapa verde
un cubulet de unt
ulei
2 oua

Incepeti cu aluatul, incorporand treptat untul rece in amestecul de faina, cimbru si sare. La sfarsit, adaugati si oul si framantati pana obtineti o bila de aluat moale. Aici puteti proceda in doua feluri: ori il intindeti direct pe tava, ori il impachetati in folie de plastic si il dati la frigider pentru minim o ora.
In timpul asta va puteti apuca de spanac. Pe care il spalati bine de tot de pamant, ii taiati cozile si il opariti cateva secunde intr-o oala cu apa clocotita. (Sfat: Puteti pune in oala direct apa calda de la robinet pentru a micsora timpul de pregatire). Scoateti spanacul din oala si lasati-l sa se raceasca. Cand s-a racit, stoarceti-l cat de bine puteti si apoi tocati-l marunt.
Radeti branzeturile intr-un bol mare, apoi tocati marunt ceapa verde. Incalziti putin ulei intr-o tigaie de teflon. Cand uleiul s-a incalzit, topiti si cubuletul de unt, dupa care rumeniti usor ceapa verde. Dupa cateva minute, puneti in tigaie si spanacul, amestecati-le bine si stingeti focul.
Puneti amestecul din tigaie peste branzeturile rase si spargeti deasupra si cele doua oua. Amestecati bine compozitia. Scoateti coca din frigider si intindeti-o in strat subtire. Puneti-o in tava de tarta, dati-i cateva gauri cu o furculita si coaceti-o “blind” la 160 de grade pentru maxim 15 minute. Lasati apoi aluatul sa se raceasca, dupa care turnati compozitia in tava. Dati din nou tava la cuptorul incins la 180 de grade pentru 40 de minute.
Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca. O puteti servi simpla sau alaturi de putina carne de pui sau de curcan.
Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple  




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu