Reteta de la Cosmin Ordean Boc
Avem nevoie de:
200 gr. caracatite baby
150 gr. creveti proaspeti
250 rosii cu aceleasi mentiuni pe care le gasiti in reteta : papardelle cu zucchini si hribi
un catel de usturoi
3 linguri de ulei de masline
sare si piper proaspat macinate
o mana de rucola proaspata
300 gr. bavete
Curatam cu grija caracatitele baby si le spalam cu apa din abundenta , apoi le punem in apa clocotita pentru 10 minute.
Punem intr-o oala , 2 litri de apa la fiert cu o lingurita cu varf de sare.
Pregatim crevetii ca si in reteta: taglierini cu creveti si rucola ( trebuie sa adaug ca atunci cand folosesc crevetii la paste si nu ii doresc decorticati , intotdeauna le rup piciorusele , pentru ca exista posibilitatea ca ele sa se rupa in momentul fierberii ).
Intr-o tigaie mai adanca punem uleiul de masline si un catel de usturoi ( strivit cu cutitul in prealabil) pe care il lasam acolo pana capata culoarea maro apoi il scoatem afara si punem in loc caracatitele baby , scurse bine de apa in care au fost oparite si le lasam sa dunstuiasca vreo 3-4 minute.
Apoi punem rosiile peste si mai lasam sosul la fiert 10 minute.
Acum ar fi momentul optim sa punem pastele la fiert.
Fierbeti intotdeauna pastele dupa indicatiile scrise pe ambalaj , calculand in asa fel , incat ele sa fie gata cam in acelasi timp cu sosul sau dupa ( niciodata inainte de sos ).
In acesta etapa adaugam sare, piper si eventual un varf de lingurita de zahar daca rosiile sunt prea acide.
Finaly adaugam crevetii pe care ii lasam maxim 2 minute in sos, doar pana isi schimba culoarea in roz ( daca sunt fierti prea mult , se schimba si textura carnii ).
Dupa ce scurgem apa , punem pastele peste sos in tigaia adanca si mai o punem pe foc , amestecand cu grija pret de 2 minute.
Servim pastele adaugand in farfurie rucola proaspata si parmezan in functie de gust .
Mirosul este extraordinar, nu-i asa?
Pofta buna va doresc !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu