Strawberry and lavender cake



Reteta de la Claudia Ilia   


 Stiu ca am inceput sa postez cam rar, e de vina vremea de afara. Nu ma pot abtine sa nu dau fuga in aer liber dupa ce termin cu jobul. Ma bucur de soare, de flori....de tot ce-i verde:). Ca sa nu va suparati pe mine, azi va indulcesc un pic......cu un tortulet foarte usor de facut!:)

Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri de zahar
- esenta de vanilie
- 3 lingurite rase de lavanda
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 3 linguri ulei
- putin unt pentru uns forma ( eu am folosit o forma rotunda cu diam 18 cm, cu perete detasabil)
- vreo 200 gr capsuni
- 50 gr ciocolata pt decor ( o topiti la microunde intr-un castronel de sticla)
- zahar vanilat pt pudrat.
- sirop de afine pentru insiropat
Preparare:
Ouale se separa, albusul se bate spuma adaugand treptat cate o lingura de zahar. Galbenusul se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusul spuma ca o bezea. Se adauga praful de copt, lavanda, vanilia, iar la final se incorporeaza usor faina.
Tava pentru copt se unge cu unt, se tapeteaza fundul cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia. Deasupra se preseara 100 gr capsuni taiate bucatele, si se da la cuptor cca 35-40 min incins in prealabil. Se face si testul cu betisorul. Cand nu sa luat nimic pe betisor si blatul e rumen, e gata.

Il lasam sa se raceasca, apoi il insiropam cu cateva linguri de sirop de afine, ornam cu ciocolata topita, si deasupra asezam cateva felii de capsuni, apoi pudrati cu zahar vanilat.

Mai multe retete delicioase de la Claudia gasiti pe blogul ClauDia Cuisine    


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu