Ingrediente pentru compozitie:
200 g ciocolata neagra (cu minim 70% cacao), tocata mare
200 g unt, moale
4 oua
150 g zahar tos
60 g faina
2 lingurite de praf de copt
6 maracuja (fructul pasiunii)
100 ml smantana dulce
Ingrediente pentru decoratiunile din caramel:
150 g zahar
40 ml apa
cateva alune de padure
Topiti la bain-marie ciocolata si untul si lasati-le putin sa se raceasca. Puneti pe foc un ibric cu smantana dulce si zeama si semintele de maracuja si lasati-le cateva minute sa infuzeze. Luati ibricul de pe foc si lasati-le si sa se raceasca.
Mixati ouale cu zaharul pana obtineti o compozitie usor galbuie si dubla ca volum. Incoporati treptat in compozitie faina amestecata cu praful de copt.
Porniti cuptorul si setati-l la 200 de grade. Inglobati crema de smanatana dulce si fructul pasiunii in ciocolata, dupa care adaugati-le peste amestecul de oua si faina.
Turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si dati-o la cuptor pentru 30-35 de minute. Verificati-o cu o scobitoare.
Pentru caramel, puneti intr-o craticioara apa si zaharul si lasati la foc mic pana capata o culoare usor maronie. Luati de pe foc si lasati-l putin sa se raceasca. Scufundati usor cateva alune de padure in oala, apoi ridicati-le usor si sufland deasupra lor pana obtineti niste coditele de caramel. Pentru semicercul de caramel folositi un recipient circular de diametru mic uns usor cu ulei, ca sa puteti desprinde usor caramelul. Cu o lingura presarati caramelul pe o jumatate din recipient, avand grija sa faceti acelasi lucru si pe cealalta directie (cea perpendiculara). Mai lasati cateva minute, apoi desprindeti cu grija caramelul.
Mult succes si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu