Iaurt cu capsuni si anason


Reteta de la Cosmin Ordean Boc 

 Stiu ca asteptati cu nerabdare seria posturilor cu capsuni , care s-a lasat putin asteptata dintr-un singur motiv si anume ingredientul principal , pe care il doream de o calitate impecabila...capsuni de soi bun , crescute in aer liber in Banat...
Am o sursa secreta de capsuni de calitate , pe care le gasesc proaspete , culese in ziua respectiva , din pacate o perioada destul de scurta de timp la un pret mai mare decat in piata , dar calitatea intotdeauna are pretul ei...
Sunteti pregatiti pentru un efort iesit din comun...?
Asa s-ar crede , avand in vedere vanzarile exagerat de mari inregistrate de magazine la capitolul iaurt cu fructe (sau alte arome), care le depasesc cu mult pe cele inregistrate la iaurtul natur...sau poate ca se urmareste deliberat consumul aditivilor chimici din compozitia primului ?!

Greu de spus !
Daca ati facut deja flotarile premergatoare , va rog frumos sa pregatiti (pentru 4 portii) :

400 gr.iaurt natur
300 gr.capsuni
1 lingura zahar brun
1 lingura miere
1 stea de anason

Mai facem un rand de genoflexiuni si ne suflecam manecile ca deja suntem pregatiti...

Spalam capsunile si le taiem cubulete .
Amestecam 3/4 din cantitatea lor cu zaharul , mierea si anasonul , le punem pe foc intr-un vas antiaderent timp de 3-4 minute (necesare aromei de anason sa difuzeze), dupa care le lasam la racit.
Adaugam peste iaurt 1/4 din cantitatrea de capsuni ramasa si amestecul racit si...obtinem un iaurt cu capsuni deosebit de aromat!
PS : este o varianta ceva mai elaborata la banalul amestec iaurt , fructe , miere...va invit sa-l incercati !

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu