Reteta de la Cosmin Ordean Boc
Am o sursa secreta de capsuni de calitate , pe care le gasesc proaspete , culese in ziua respectiva , din pacate o perioada destul de scurta de timp la un pret mai mare decat in piata , dar calitatea intotdeauna are pretul ei...
Sunteti pregatiti pentru un efort iesit din comun...?
Asa s-ar crede , avand in vedere vanzarile exagerat de mari inregistrate de magazine la capitolul iaurt cu fructe (sau alte arome), care le depasesc cu mult pe cele inregistrate la iaurtul natur...sau poate ca se urmareste deliberat consumul aditivilor chimici din compozitia primului ?!
Greu de spus !
Daca ati facut deja flotarile premergatoare , va rog frumos sa pregatiti (pentru 4 portii) :
400 gr.iaurt natur
300 gr.capsuni
1 lingura zahar brun
1 lingura miere
1 stea de anason
Mai facem un rand de genoflexiuni si ne suflecam manecile ca deja suntem pregatiti...
Spalam capsunile si le taiem cubulete .
Amestecam 3/4 din cantitatea lor cu zaharul , mierea si anasonul , le punem pe foc intr-un vas antiaderent timp de 3-4 minute (necesare aromei de anason sa difuzeze), dupa care le lasam la racit.
Adaugam peste iaurt 1/4 din cantitatrea de capsuni ramasa si amestecul racit si...obtinem un iaurt cu capsuni deosebit de aromat!
PS : este o varianta ceva mai elaborata la banalul amestec iaurt , fructe , miere...va invit sa-l incercati !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu