Reteta de la Mihai Lambru
Ingrediente (pentru aprox. 15 bucati):
30 g zahar
un albus de ou
cateva picaturi de esenta de vanilie
120 g fulgi de migdale
o lingura de unt topit
o lingura de faina
Amestecati zaharul, albusul si esenta de vanilie intr-un bol. Adaugati fulgii de migdale si amestecati usor, astfel incat sa fie acoperiti de lichid. Adaugati si untul topit. Acoperiti bolul cu o folie de plastic si lasata la temperatura camerei pentru 20 de minute.
Dupa 20 de minute cerneti faina in bol peste celelalte ingrediente si amestecati usor pentru a fi incorporata. Mai lasati la temperatura camerei pentru inca 20 de minute.
Preincalziti cuptorul la 160 C. Cu o lingura presarati compozitia pe o tava cu hartie de copt intr-un strat cat mai subtire, astfel incat sa aiba aproximativ 6-7 cm in diametru. Coaceti prajiturelele pentru 12-15 minute, dupa care scoateti tava din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu