Baklava Muffins


 Reteta de la Madalina Marin    

Simplu si bun!   

Ingrediente

Pentru 12 muffinsuri mari

Aluat:

* 210 g făină
* 1 pliculeţ praf de copt
* 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu
* 75 ml miere
* 2 ouă
* 250 ml lapte bătut (sau iaurt amestecat cu puţin lapte pentru o consistenţă mai lichidă)
* 50 g unt topit

Umplutura:

* 100 g nuci sfărâmate
* 75 g zahăr
* 1 linguriţă pudră de scorţişoară
* 50 g unt

Mod de preparare

Se topeşte untul de la umplutură într-o crăticioară la foc mic până devine lichid. Se adaugă apoi zahărul şi se amestecă pe foc mic în continuare, apoi se pun scorţişoara şi nucile. Se amestecă bine, apoi se dă umplutura deoparte de pe foc.

Ingredientele uscate ….făina,praful de copt, bicarbonatul, se cern prin sită într-un bol.

Ingredientele lichide…..laptele bătut, mierea şi ouăle se amestecă cu un tel, după care se adaugă şi untul lichid răcit.

Compoziţia lichidă se toarnă toată odată peste ingredientele uscate şi se amestecă totul dar nu foarte bine. Amestecul trebuie să rămână neomogen, cu câteva cocoloaşe.

Tapetăm forma de muffins cu hârtiuţe speciale, apoi se pune cu lingura un pic de compoziţie în fiecare, peste care se adaugă umplutura, iar compoziţie şi deasupra un pic de umplutură. Se dau la cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se scot din formă şi se lasă la răcit.

Poftă bună!

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro   

Un comentariu: