Reteta de la Mihai Lambru
Reteta de astazi surprinde prin gustul puternic de ciocolata in contrast cu perele mai putin dulci si usor acrisoare. Un desert numai bun de impresionat oaspetii la masa de duminica.
Aluat:
100 g unt (la temperatura camerei)
70 g zahar fin
un ou
200 g faina
o lingura rasa cacao
- SAU -
un pachet aluat frantuzesc
Bateti cu mixerul untul si zaharul pana se omogenizeaza si compozitia are o consistenta usor cremoasa. Adaugati un ou si mai mixati putin. Adaugati treptat faina si cacaua si incorporati-le pana obtineti un aluat inchis la culoare. Puneti aluatul in tava de tarta si dati-l la frigider pentru 30 de minute.
Cand cele 30 de minute au expirat, scoateti aluatul din frigider si dati-i cateva gauri cu o furculita. Apoi, puneti o foaie de copt peste el si deasupra niste orez sau fasole uscata si dati la cuptorul incins la 170 de grade pentru 10-15 minute. Cand e gata, lasati-o putin sa se raceasca.
Umplutura:
- 125 g migdale, macinate mai mare, pentru o textura usor crocanta
- 2 oua mari
- 125 g unt moale
- 180 g ciocolata neagra (sau jumatate ciocolata neagra si jumatate ciocolata cu lapte)
- 100 ml smantana dulce
- 3 pere micute, decojite, fara samburi si taiate in doua
- frisca, pentru servit
Puneti intr-o craticioara la foc mic untul si ciocolata si amestecati continuu pana s-au topit. Luati luati oala de pe foc si adaugati smantana dulce. Dati oala deoparte. Intr-un bol amestecati cele doua oua cu migdalele macinate si adaugati amestecul de ciocolata si unt. Turnati amestecul peste aluat si puneti jumatatile de pere in amestecul de ciocolata. Dati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, pana cand amestecul e ferm, iar perele s-au inmuiat.
Pentru a aduce un usor contrast la gustul puternic de ciocolata, puteti servi tarta cu putina frisca alaturi.
Acum sunteti gata de impresionat oaspetii! Mult succes si pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Mihai, gasiti pe blogul Placeri simple
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu