Ingrediente:
375 gr faina
1 praf de copt
100 gr zahar
2 oua
200 ml frisca lichida
50 ml lapte
100 ml ulei
esenta de vanilie
esenta de rom
5o gr cacao neagra
50 gr ciocolata neagra
Pentru decor si umplutura
300 gr capsuni
200 ml frisca
un intaritor de frisca daca este nevoie
Se preincalzeste cuptorul la treapta 3 sau 180 gr celsius.Intr-un vas se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa.Ouale se bat bine bine bineeee cu zaharul,se adauga frisca lichida,laptele ,uleiul , esentele de vanilie si un strop din cea de rom si ciocolata topita pe bain marie.Se adauga amestecul de faina si se amesteca foarte putin,pana cand se omogenizeaza compozitia(o sa iasa un amestec mai vascos decat deobicei,nu va speriati)
Se ung hartiile de briose cu putin unt(in ultimul timp se tot lipeau de briose si ma enervau teribil) ,se adauga cate o lingura din compozitie in fiecare forma si se dau la cuptor pana cresc destul de mult(si atunci cand bagati un pai de chibrit in ele iese curat)
Intre timp bateti bine frisca cu putin zahar ,pana sta bat.Spalati temeinic capsunile(eu am gasit la Lidl cu doar 4 lei),cateva folositi-le pentru decor si celelalte taiati-le in bucati mici pe care le amestecati cu jumatate din frisca.
Dupa ce se coc briosele si se racesc ,se face o gaura in ele care se umple cu amestecul de frisca si capsuni.Se orneaza cu frisca ramasa si cu bucati de capsuni si se dau la rece cateva ore daca rezista atat normal:))
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu