Ingrediente :
1 ceapa potrivita
200 g linte
1 foaie de dafin
sare
piper
1 l apa sau supa de carne
1/2 praz ( folositi partea alba )
50 g unt
3 linguri pesmet
1 fir ceapa verde
Curatati ceapa , apoi o taiati maruntel .Puneti intr-o oala apa la fiert , apoi adaugati ceapa maruntita si lintea ( o spalati inainte de a o adauga in apa ) impreuna cu foaia de dafin . Presarati putina sare si piper si lasati totul sa fiarba la foc mic , circa 30-35 de minute .
Curatati prazul , il taiati in jumatate , apoi in fasiute subtiri .Amestecati prazul taiat cu lintea fiarta .Daca mai este nevoie , mai adaugati putina sare si piper .Daca doriti puteti adauga si boia sau putin praf de chili.
Ungeti o forma termorezistenta cu jumatate din cantitatea de unt , puneti lintea amestecata cu prazul , presarati pesmetul , iar cantitatea de unt ramasa o taiati cubulete peste acesta .
Bagati totul in cuptorul preincalzit ptr 35-40 de minute .
Cand este gata , ornati cu ineluse de ceapa verde si serviti .
Acest sufleu il puteti servi in zilele de post.
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu