Piscoturi cu mascarpone si fructe

   
Reteta de la Magda Adina     

 Ingrediente :
200 g piscoturi rotunde
250 branzica mascarpone
3 oua
5 linguri zahar
1 vf cutit praf de sare
150 g cirese congelate
150 g mure congelate
4 linguri zahar
2 linguri dulceata de coacaze negre
50 ml angelli de afine
frisca ptr ornat

Puneti murele si ciresele congelate intr-o craticioara sau tigaie antiaderenta , adaugati zaharul ( 4 linguri ) si lasati pe foc pana se ingroasa siropul lasat de fructe .Amestecati din cand in cand in craticioara cu o lingura de lemn.Cand siropul s-a ingrosat , adaugati dulceata de coacaze negre ,amestecati bine totul, apoi stingeti focul si lasati fructele sa se raceasca.

Separati galbenusurile de albusuri .Galbenusurile le mixati cu cele 5 linguri de zahar pana devin spuma , iar zaharul este topit.

Adaugati treptat branzica mascarpone si mixati pana aceasta se incorporeaza in crema de oua.

Separat , bateti albusurile cu praful de sare , pana spuma se tine tare.

Adaugati spuma peste crema de oua si mascarpone , amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus .

Aranjati in cupe ptr inghetata , 3-4 piscoturi pe care le stropiti cu putin angelli , puneti cate-o lingurita de fructe , un strat de mascarpone , apoi 2-3 piscoturi si inca un strat subtire de mascarpone .

Ornati fiecare cupa cu cate-un mot de frisca , un piscot, fructe si sirop , apoi serviti .

Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu