200 g piscoturi rotunde
250 branzica mascarpone
3 oua
5 linguri zahar
1 vf cutit praf de sare
150 g cirese congelate
150 g mure congelate
4 linguri zahar
2 linguri dulceata de coacaze negre
50 ml angelli de afine
frisca ptr ornat
Puneti murele si ciresele congelate intr-o craticioara sau tigaie antiaderenta , adaugati zaharul ( 4 linguri ) si lasati pe foc pana se ingroasa siropul lasat de fructe .Amestecati din cand in cand in craticioara cu o lingura de lemn.Cand siropul s-a ingrosat , adaugati dulceata de coacaze negre ,amestecati bine totul, apoi stingeti focul si lasati fructele sa se raceasca.
Separati galbenusurile de albusuri .Galbenusurile le mixati cu cele 5 linguri de zahar pana devin spuma , iar zaharul este topit.
Adaugati treptat branzica mascarpone si mixati pana aceasta se incorporeaza in crema de oua.
Separat , bateti albusurile cu praful de sare , pana spuma se tine tare.
Adaugati spuma peste crema de oua si mascarpone , amestecand cu o lingura de lemn, de jos in sus .
Aranjati in cupe ptr inghetata , 3-4 piscoturi pe care le stropiti cu putin angelli , puneti cate-o lingurita de fructe , un strat de mascarpone , apoi 2-3 piscoturi si inca un strat subtire de mascarpone .
Ornati fiecare cupa cu cate-un mot de frisca , un piscot, fructe si sirop , apoi serviti .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu