Reteta de la Maria Rizea
200 gr faina
150 gr unt
150 gr zahar+un plic zahar vanilat
2 oua
150 ml iaurt
2/3 plic praf de copt
praf de sare
70 gr migdale macinate
esenta de vanilie
Ingrediente sos
100 gr ciocolata alba
200 ml frisca
Ingrediente crema
250 gr mascarpone
jumatate din sosul de ciocolata(gustati ca sa va dati seama daca trebuie mai mult sau mai putin)
Se preincalzeste cuptorul la 190 gr celsius iar intr-un bol se amesteca faina cu praful de sare si praful de copt.Untul moale(la temperatura camerei) se bate bine cu zaharul,adaugandu-se cate un ou pana compozitia devine cremoasa.Se adauga apoi iaurtul ,esenta de vanilie si faina,amestecandu-se incet pana se leaga compozitie.La sfarsit adaugam migdalele macinate.Compozitia obtinuta se repartizeaza in formele pentru briose si se coc pana ne dam seama ca sunt gata(infingeti un bat de chibrit in briose si daca iese curat inseamna ca sunt gata)
Pentru sos se incalzeste ciocolata cu frisca pe baie de aburi si cand s-a topit complet ciocolata se lasa deoparte sa se raceasca.Din aceast sos ungem briosele dupa ce le-am scos din cuptor,eventual puteti intepa briosele cu o furculita pentru a intra sosul mai bine in ele)
Pentru crema de mascarpone :se bate cu mixerul mascarpone si se adauga cate o lingura din sosul de ciocolata ,pana are gustul dorit(daca vi se pare ca aceasta compozitie este prea moale, puneti un plic intaritor de frisca si bateti pana devine ca o frisca).
Dupa ce s-au racit briosele se orneaza cu aceasta crema si se mananca cu pofta!
Ce frumos sunt decorate!!
RăspundețiȘtergere