Pere cu gorgonzola, nuci si miere de rapita


Reteta de la Cosmin Ordean Boc

 Taiem perele Williams in sferturi , scoatem samburii , eu personal nu decojesc perele din motive de aspect si stoarcem purina lamaie deasupra pentru a le pastra culoarea.
Presaram zahar brun pe fetele taiate.

Intr-o tigaie cu putin ulei de masline incins prajim feliile de paine pe ambele fete pana cand incep sa prinda culoarea maro , dar nu prea mult sa nu se usuce in interior.

Scoatem painea afara din tigaie , adaugam inca putin ulei de masline si punem perele si le caramelizam pe ambele fete taiate.

Scoatem perele si punem nucile in locul lor , pe care le prajim usor in zaharul caramelizat ramas pe fundul tigaii.

Si servim perele cu gorgonzola , nuci , paine si putina miere de rapita...

Alaturi de un pahar de marsala ,

Mai multe retete de la Cosmin gasiti pe blogul lui, Simplu si bun



Un comentariu: