Spanakopita




Reteta de la Cosmin Ordean Boc

Bucataria greceasca...umple casa de arome in timp ce "spanakopita" se coace in cuptor.

Este o reteta adaptata dupa Alexandra's kitchen.

Preincalzim cuptorul la 190°C cu ventilatie sau 210°C fara ventilatie.

Avem nevoie de:

200 gr. spanac baby
100 gr. de usturoi salbatic ( leurda )
180 gr. de branza dulce ( sau cottage )
100 gr. de feta ( sau telemea de capra )
3 oua de casa
piper proaspat macinat
un pachet cu foi pentru strudel ( in reteta originala se foloseste aluat filo - denumirea greceasca sau yufka - denumirea turceasca...din pacate eu nu am mai gasit in Timisoara nici un fel de aluat proaspat)

Taiem spanacul si usturoiul salbatic, batem ouale si amestecam toate ingredientele intr-un bol.
Punem putin piper proaspat macinat...

Umplem aluatul.
Si punem totul la cuptor 30 de minute.
Sa aveti pofta!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu