Ciorba de rosii, morcov si menta



Reteta de la Dana Burlacu  

Dupa ”incarcatura” calorica de la Paste am simtit nevoia sa fac ceva usor, usor si revigorant. De dimineata ploua cu galeata, asa ca drumul spre piata a fost compromis. Uite asa mi-am luat adio de la verdeturi fragede si m-am limitat la ce mai aveam prin frigider si congelator.
M-am decis sa fac ceva intre o supa de rosii si ciorba inacrita cu bors pentru ca vroiam ceva acrut.
Ingrediente:
- 3 morcovi potriviti
- 1 radacina mica patrunjel
- 4-5 rosii + 1 ardei gras (eu am folosit congelate din cele puse in toamna)
- 1 ceapa
- 1 catel usturoi
- 3 frunze menta
- 2-3 linguri ulei
- 2l apa
- 150 ml bors
- Sare dupa gust
Mod de preparare:
Ciorbita asta se face foarte rapid. In 2l apa se pun la fiert morcovii, patrunjelul, rosiile si ardeiul gras. Cat legumele bolborosesc calim usor ceapa si usturoiul. Cand legumele sunt aproape fierte se adauga ceapa si frunzele de menta. Toata treaba asta cu fiertul trebuie sa dureze cam 30 min. Inainte de a opri focul adaugam borsul si sarea. Mai lasam sa dea cateva clocote si ciorbita-i gata.
De fapt este gata dupa ce mixam toate ingredientele. Ciorba o servim fierbinte cu un strop de smanatana si crutoane .
Ineditul la acest fel de mancare este asocierea mentei si borsului de tarate, credeti-ma este o asociere pe care am improvizat-o si a iesit pe masura asteptarilor.
Pofta buna!

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul Prajiturici si alte dulciuri 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu