Friptura de carne tocata cu palarie de rosii si busuioc

Reteta de la Pansy`s recipes

O friptura cocheta si aromata:

INGREDIENTE :
-1 kg carne tocata amestec
-2 cepe tocate marunt
-4 catei de usturoi maruntiti
-100 g sunca afumata,bacon,etc
-5 linguri pesmet
-1 Lg(lingura) mustar
-1 Lg pasta de ardei dulce sau 1 lg (lingurita) de pasta de ardei iute sau 1lg dulce de iute.In lipsa 1 Lg bulion sau ketchup
-2 oua
-1 lg cimbru
-1 lg menta
-sare,piper,dupa gust
-250 g rosii cherry
-10-12 frunze de busuioc verde
-1 Lg dulce de iute de la Radu Popovici

MOD DE PREPARARE :
-se toaca ceapa, usturoiul si se taie cubulete bacon-ul
-intr-un bol se amesteca carnea pesmetul ,ouale si condimentele,mai putin rosiile,cimbrul verde si dulce de iute.Se framanta toate spre o buna incorporare si omogenizare
-o tava de cozonac,sau de chec,sau de care aveti,se tapeteaza cu folie de aluminiu,avand grija sa lasati marginile mai lungi,pentru ca ele vor ajuta la extragerea fripturii din forma,cand va fi gata.Vezi poza de mai sus.
-se aseaza amestecul de carne in forma si se unge deasupra cu dulce de iute.
-se aseaza forma in cuptorul preincalzit la 210* pentru 40 de minute,dupa care se scoate forma si se aseaza rosiile deasupra,se stropesc rosiile cu ulei ,sare,piper si se pune totul la loc in cuptor pentru inca aproximativ 15 minute, pana ce rosiile sunt copte.
-se scoate tava din cuptor,se scoate friptura din tava apucand marginile foliei si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca,dupa care se indeparteaza folia si cu ajutorul unei palete se aseaza pe un platou si se presara cu busuioc verde tocat
-se serveste alaturi garnitura dorita

Mai multe retete delicioase de la Pansy gasiti pe blogul Retetele Panselutei


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu