Tort de rodii cu zahar brun



Reteta de la  Ramona Alina Pintea 


Blat:
6 ouã 
2 cãni zahãr brun
2,5 cãni fãinã
1 linguritã praf de copt
1/2 canã ulei
1 canã lapte
1,5 cãni rodii

Cremã si decor:
1 cutie de lapte condensat 395 gr
2 mãsuri lapte
3 linguri de zahãr brun
1 linguritã zahãr vanilat sau esenta
2 linguri amidon de porumb
1 rulou de scortisoarã
rodii

Preparare:

* Bate gãlbenusele cu zahãrul si uleiul, adaugã la urmã albusele spumã,laptele, fãina cu praful de copt si rodiile.
* Unge o formã mai înaltã cu ulei si fãinã si toarnã blatul. Dã la copt la 180ºC cuptor ventilat.
Din cauza rodiilor care vor lãsa suc, tortul se lasã la copt cam 40 min, încercati testul cu scobitoarea.
* Lasã sã se rãceascã complect si taie pe mijloc cu grijã.

* Pentru cremã: pune toate ingredientele într-o cratitã la foc mic, în afarã de rodii!
si amestecã pânã se îngroasã ca o budincã.
Umple si decoreazã tortul cu rodiile si ruloul de scortisoarã de la budincã.



Mai multe retete delicioase de la Alina gasiti pe blogul blogul Piri Piri e Canela




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu