Reteta de la Magda Adina
Ingrediente :
- 1 pulpa de curcan ( circa 800 g )
- 2 morcovi maricei
- 1 ceapa maricica
- 1 pastarnac
- 8 catei de usturoi, ras pe razatoarea mica
- boabe de piper
- 2 foi de dafin
- sare grunjoasa
- 100 g mazare
- 5 ousoare de prepelita
- 1 vf lingurita piper macinat
- 1 vf lingurita boia dulce
- 2 pliculete gelatina alba
Spalati bine carnea , apoi o puneti la fiert intr-o oala cu 4,5 litri de apa si o lingura de sare grunjoasa.O lasati sa dea cateva clocote si aveti grija sa adunati spuma care se formeaza deasupra.
Curatati zarzavatul ( morcovii, pastarnacul si ceapa), apoi il puneti in oala in care ati pus carnea ,adaugati piperul si frunzele de dafin si lasati totul sa fiarba la foc mic .Eu am fiert toate cele circa 3 ore.
Intr-o craticioara micuta fierbeti mazarea circa 15 minute , apoi o puneti intr-o strecuratoare.
Fierbeti si ousoarele de prepelita cateva minute , apoi le curatati de coaja si le taiati rondele.
Carnea este fiarta atunci cand se desprinde singura de pe os .O scoateti intr-un castron sau pe o farfurie , o lasati sa se raceasca , o desprindeti de pe oase , apoi o taiati in bucatele potrivite.
Morcovii ii puneti in strecuratoare la scurs, apoi ii taiati cum doriti.
Strecurati zeama in care au fiert carnea si zarzavatul , adaugati usturoiul ras, piperul macinat si boiaua si potriviti de sare daca mai este nevoie.
Deoarece eu am facut aceasta piftie din pulpa de curcan si nu din aripi ( aripile sunt mult mai gelatinoase ), si ptr a fi sigura ca se incheaga , am adaugat putina gelatina .
Preparati gelatina conform instructiunilor de pe plic , apoi o turnati peste zeama strecurata si amestecati bine.
Aranjati pe fundul
fiecarui bol , feliute din ouale de prepelita , morcovei , mazare si carne , adaugati usor din zeama strecurata si bagati bolurile la rece pana a doua zi .
Eu am folosit niste boluri in forma de steluta ca sa fiu in ton cu sarbatorile de iarna
.
Atunci cand acestea sunt gata inchegate si doriti sa le serviti , iar ptr ca aranjamentul vostru sa se vada frumos , scufundati bolul in apa calduta , maxim un minutel , apoi rasturnati piftia pe farfurie .
Serviti cu pofta !!
Mai multe retete delicioase de la Adina, gasiti pe blogul Cat`s Kitchen

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu