Salata de sfecla rosie cu orez


Reteta de la Simona Haliga


Buna si o duminica frumoasa tuturor! vin la "maniacul bucatar" cu o simpla salata de toamna ,un insotitor perfect pentru un prinz de duminica in care avem in plan un gratar/friptura de pasare ,vita sau porc sau de ce nu,chiar peste.salata am nascocit-o pornind de la decizia de a recicla niste orez cu bob lung,fiert simplu,insotitor al unui prinz din ziua precedenta.

ingrediente pentru 3 persoane:
300 grame de orez cu bob lung,fiert simplu,
3 sfecle medii coapte,
2 lingurite rase mustar de dijon,
1 lingura ulei de masline,
1 lingurita de otet alb din vin,
sare,piper negru proaspat risnit,dupa gust,
1 buchetel mic de patrunjel,tocat.


Sfeclele le taiem cuburi cuburi mici si le amestecam cu orezul.separat ,intr-un mic bol,amestecam sarea,piperul,uleiul,mustarul si otetul.obtinem un dressing-crema pe care il inglobam impreuna cu patrunjelul tocat in amestecul de orez si sfecla,lasam sa se intrepatrunda aromele cca 30 minute si servim ,dupa cum va spuneam ,cu bucata de carne aferenta.
sa aveti pofta!:)



Mai multe retete delicioase de la Simona, gasiti pe blogul : Alison`s trials

5 comentarii:

  1. What a lovely salad...the beets make such a beautiful color :)

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ziua, am si eu o intrebare, ca nu prea am inteles: sfecla o coacem cumva inainte sau o folosim cruda? multumesc.

    RăspundețiȘtergere