Biscuti cu ghimbir

Reteta de la Anca Corduban


Acestia sunt niste biscuiti uscati si crocanti, aromati, foarte gustosi cu cafea, ceai sau lapte. Tinuti in punga de plastic se inmoaie putin (pierd usor din crocanteala).

Ce ne trebuie

100 g unt
350 g zahar (puteti pune mai putin, daca nu vreti sa iasa foarte dulci)
1 ou batut
250 g faina
2 lingurite de praf de copt (rase)
o lingurita plina (dar nu cu varf) de ghimbir pudra
pudra de roscove pentru decorat

Cum se fabrica

Untul si zaharul se bat bine impreuna, apoi se adauga treptat oul. Se toarna faina, praful de copt si ghimbirul si se framanta bine pana se obtine un aluat potrivit de tare. Se fac bile de marimea unei nuci, care se coc in tava tapetata cu hartie de copt unsa cu unt, la foc potrivit, pana cresc si devin aurii deasupra.

Se pudreaza usor cu pudra de roscove.

Pofta buna!



Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu