Retetea de la Geioan Geioan
o ratzushca tanara ( a mea era cam de-o seama cu mine ),
varza murata ,
o varza dulce ,
suc de rosii cam un litru,
piper boabe,
foi de dafin ,
marar uscat ,
un ardei iute uscat ,
ulei si cam ce mai vreti voi.
Se taie marunt varza dulce , se amesteca cu varza murata , piperul , sucul de rosii ,uleiul (destul de mult dar atentie la cat e de grasa rata ), mararul , restul de mirodenii si se gusta . Trebuie sa fie buna ca o salata , buna sa-ti doresti s-o mananci asa cum e. Se asaza in tava jumatate din varza pregatita ca mai sus apoi rata taiata pe spate - necondimentata, ea isi va lua gustul din varza care este deja sarata si condimentata- apoi un nou strat de varza . Se baga la cuptor cam o ora dupa care se scoate rata deasupra si se mai lasa la cuptor inca o ora la rumenit .
S-aveti pofta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu