Legume aromate

Reteta de la Anca Corduban


Ce ne trebuie


1 ceapa mare 
1 ardei gras rosu mare
1 mar mai tare
1 vanata mare
5 catei de usturoi
1 cana de suc de rosii
1 lingura de gharam masala
1/2 lingurita de pudra de chili iute
1 lingura cimbru uscat
sare, ulei

Cum se fabrica

Se spala legumele si marul. Ceapa se taie pestisori, ardeiul rondele, marul (curatat de coaja si seminte) si vanata (necojita) cuburi potrivite, iar usturoiul feliute. Ceapa se caleste in ulei pana se inmoaie, se adauga ardeiul, marul si vanata si se toarna o jumatate de cana de apa. Se amesteca pana cand toate sunt aproape moi (se lucreaza la foc spre mic). Se toarna sucul de rosii, usturoiul, gharam masala, pudra de chili si sare. Se amesteca pe foc pana scade sosul (se adauga cate putina apa daca scade prea repede). Cand e aproape gata se presara cimbru.

Pofta buna!



Mai multe retete de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu