Reteta de la Madalina Marin
* 200 g unt
* 100 g zahăr pudră vanilat
* 50 g ciocolată cu lapte
* 1 gălbenuş
* 50 g nuci măcinate
* 1 lingură cu cacao
* 1 linguriţă cu praf de copt
* 350 g făină
* 1/2 baton de vanilie
* 1 fiolă esenţă de rom
Decor:
* cacao
* 100 g ciocolată
* 30 ml frişcă lichida
* unt cât o nucă
Mod de preparare
Untul se încălzeşte la microunde până se înmoaie, dar să nu devină lichid. Se freacă bine cu zahărul pudră. Se pun seminţele păstăii de vanilie, gălbenuşul, ciocolata rasă fin, nucile măcinate, cacaoa, esenţa de rom şi făina cernută cu praful de copt. Se frământă totul bine. Obţinem o bilă de aluat nelipicios pe care îl punem la frigider pentru 30 de minute.
Se formează bastonaşe care se pun pe hârtie de copt şi se dau la cuptorul preîncălzit pentru maxim 15 minute. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se pudrează cu cacao şi se decorează cu crema de ciocolată obţinută din ciocolata topită cu frişca lichidă şi untul.
Poftă bună!
Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Madalinei, www.madicuisine.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu