Mini-trandafiri cu/din mere


Reteta de la Mihai Lambru 


Aluatul

Fotografii pas cu pas pentru acesta reteta gasiti aici
250 g faina
125 g unt rece, taiat cubulete
75 g zahar pudra
coaja de la o jumatate de lamaie
1 ou, batut
Puneti primele patru ingrediente intr-un robot de bucatarie si procesati-le pana obtineti un aluat de forma unor firimituri. Cu aparatul pornit adaugati oul putin cate putin (cam o lingurita) si asteptati pana aluatul il inglobeaza. Opriti robotul, mai framantati coca de doua-trei ori, dati forma unei bile. Impachetati aluatul in folie de plastic si dati la rece pentru minim 30 de minute.

Decorul
8-10 mere rosii
1 litru suc de mere (pentru asta va mai trebuie inca vreo 10 mere, asa ca adaugati-le pe lista de cumparaturi)
200 g zahar pudra (reteta initiala indica o cantitate mult mai mare, dar sucul de mere e suficient de dulce)
o lingura scortisoara

Pregatirea:
Pregatiti sucul de mere, apoi puneti-l intr-o oala, impreuna cu zaharul si scortisoara. Amestecati pana cand zaharul se dizolva complet.
Taiati merele pe jumatate si scoateti casuta cu samburi (eu ma descurc foarte usor cu ajutorul unei lingurite pe care o rotesc pe sub casuta cu samburi). Taiati jumatatile de mar in sferturi, dupa care feliati-le cat de subtire puteti (daca aveti, va prinde de minune o mandolina).  Cititi in continuare... 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu