Spaghete milaneze

Retetea de la Alexandra D.


Ingrediente:

1 pachet de spaghete, 
3 linguri de unt  
200 g de sunca 
200 g de ciuperci
7 linguri de smantina, 
3 galbenusuri de ou
100 g cascaval
sare si piper
apa pentru fiert pastele
1 lingura ulei
putina zeama de lamaie


Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se adauga o lingura de ulei sau de unt, pentru ca acestea sa nu se lipeasca intre ele. Se fierb 8 minute. Se iau din vas cu o strecuratoare, se tin  sub jet de apa rece si se lasa apoi sa se scurga. 
Separat se pregatesc ciupercile: se spala foarte bine, se stropesc cu putina zeama de lamiie, apoi se toaca fin, se pun la foc si se amesteca putin in unt. Dupa 10 minute se combina ciupercile cu spaghetele. Se adauga in acelasi vas sunca taiata in cuburi mici, smintina, sarea si piperul dupa gust. Se lasa vasul in cuptor, cu focul mic, 10 minute. Cind compozitia s-a mai racit, se pune unul cite unul galbenusurile, combinate cu cascavalul ras. Se da din nou vasul la cuptor, dar numai pentru 5 minute. Se poate servi imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu