Reteta de la Georgiana Grigorescu
- 250 g margarina
- 250 g faina
- 2 linguri otet
- 3 linguri apa
- 150 g cascaval
- sare
- un ou pentru uns
Amestecam
faina cu cascavalul ras. Adaugam treptat margarina, otetul si apa
framantand usor cu mana. Dupa ce amestecam bine toate ingredientele
intindem coca pe o planseta apoi o rulam. Invelim ruloul in folie
alimentara si introducem la rece pentru cateva ore. Eu l-am lasat la
rece pana a doua zi.
Taiem
ruloul de aluat pe jumatate. Luam fiecare jumatate de rulou si o asezam
pe o planseta pe partea ingusta, o presam cu mana, apoi intindem cu
sucitorul. Taiem fasii cat dorim de inguste si lungi, le ungem cu ou
batut, apoi presaram cascaval ras.
Asezam saleurile in tava cu hartie de copt si introducem in cuptorul incins pana se rumenesc.
Foarte fragede. Se topesc in gura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu