Reteta de la Enyedi Sandor
Avand o droaie de retete de pita si asemenea, n-am mai trimis nimic despre paine...Dar azi, din lipsa de ocupatie am incercat o paine cu fulgi de ovaz si seminte de floarea soarelui, ca n-am avut alta ocupatie...:)
Se fierb 2 cartofi noi, pana crapa, se fac "pireu"..cu coaja cu tot
Restul e si mai simplu, se face o maia cu 40-50 gr. drojdie proaspata, cca 100 ml. apa cateva linguri de faina si o lingurita de zahar...
Se lasa sa creasca "cat vrea muschii lui" ...se adauga 100-150 ml. apa, cartofii noi fierti, un pumn mare de fulgi de ovaz, un pumn mic de seminte de floarea soarelui decojite, 2-3 linguri de ulei, o lingurita de sare si faina..se amesteca pana devine un aluat nu prea lipicios...se mai adauga faina sau apa..daca si cat trebe..
Se pune intr-o forma, se intinde putin aluatul in forma cu mana uda si se mai presara niste niste fulgi de ovaz...
Se lasa la dospit pana-si dubleaza volumul (Nu mai mult!) se pune in cuptorul preincalzit la 240 gr.C. pentru 20 minute, dupa care se reduce temperatura la 220 gr.C .pentru urmatoarele 30 de minute (e vorba de cuptor cu convectie fortata, la celelte e nevoie de verificare...)
Incearca-l si tu daca ai timp...chiar merita!
Cu drag,
Sandor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu