SNICKERS


Reteta de la Georgiana Grigorescu

Ingrediente:
Blat:
6 albusuri
150 g zahar
100 g nuca macinata un praf de copt
3 linguri amidon
Crema:
6 galbenusuri
8 linguri zahar
300 g nuci maruntite un pachet margarina
200 g ciocolata alba
200 g ciocolata cu lapte

Mod de preparare:
Pentru blat: se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste. Se adauga nuca macinata, praful de copt si amidonul, amestecand usor. Intr-o tava punem hartie de copt, turnam compozitia si introducem in cuptorul preincalzit. Lasam la cuptor pana are o culoare aramie.
Pentru crema: se caramelizeaza 5 linguri zahar, se adauga treptat margarina taiata bucati. Dupa ce s-a topit toata margarina se adauga cele 6 galbenusuri frecate cu 3 linguri de zahar. Se amesteca energic pe foc. Se adauga si nuca amestecand continuu. Cand se leaga crema sa da la o parte de pe foc lasandu-se sa se raceasca.
Peste blat turnam ciocolata alba topita pe foc cu 3 linguri de ulei. Dupa ce s-a intarit ciocolata alba se pune crema de caramel, iar peste crema, ciocolata cu lapte topita cu 3 linguri de ulei.
Se taie dupa ce s-a intarit ciocolata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu