Bors din legume de vara


Reteta de la Margareta Cismasiu

                        Ingrediente:
                      1 ceapa,4 morcovi,2radacini de patrunjel,1pastarnac,2 ardei grasi,2 gulii,4 cartofi,200gr mazare verde,200gr fasole verde,2-3 rosii,1/2 varza,o conopida mica,1 radacina de telina mica si 2-3 frunze,leustean,patrunjel verde,sare,2-3 ling. de ulei,500ml bors.

                      Mod de preparare:
                    Zarzavatul se curata si se taie cuburi sau rondele,dupa preferinta.Legumele se spala,se curata si se taie la fel.
                     Intr-o oala se pune uleiul la incins.Se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida.Se adauga morcovii,patrunjelul si pastarnacul.Cand incep sa se inmoaie,se adauga ardeii.Se stinge totul cu apa si se adauga restul de legume.Se potriveste de sare si se lasa sa fiarba pana sunt fierte toate legumele.
                     Separat,se fierbe borsul pana da in clocot.Fierbinte,sa adauga peste ciorba.Se lasa sa mai dea un clocot,se adauga verdeata tocata marunt si se stinge focul.
                      Se serveste cu smantana si ardei iute.

  Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu