Friganele dulci sau sarate


Reteta de la Margareta Cismasiu
     Ingrediente:
                  paine,oua,lapte,sare sau zahar,unt
                 Cantitatile difera in functie de cantitatea de paine folosita.


                 Mod de preparare:
               Cele mai bune friganele se fac cu paine de casa pentru ca este mai deasa si nu e asa aerata.Painea se taie felii un pic mai groase.Ouale se bat impreuna cu laptele.Se adauga,in functie de varianta pe care doriti s-o faceti,sare sau zahar.Painea se inmoaie in amestecul de oua si lapte,pe ambele parti.Nu se lasa prea mult pentru a nu se inmuia prea tare,dar nici sa nu fie inmuiata.Untul se pune la incins,se adauga feliile umede si se prajesc pana devin rumene si crocante.
                  Se scot in farfurie si se servesc calde.
                  Cele sarate se pot servi cu rosii si branza telemea sau mancare de mazare verde sau alte legume.
                   Cele dulci se servesc pudrate cu zahar vanilat sau cu dulceata sau sos de ciocolata.
                  Sunt delicioase si reci.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu