Parizer de vita


Articol de lEnyedi Sandor

Dupa succesul de acasa cu parizerul de pui am incercat si parizerul de vita.
Metoda cam aceeasi,  500 gr carne de vita tocata tercuta prin chopper sa devina “cremoasa”, 3 linguri cu varf de faina alba, 200 gr. smantana grasa, 2 oua intregi, sare, piper, boia, fulgi de usturoi, masline fara seminta (toate astea dupa vrere), singurul plus au fost cam 50 gr. de slana de casa afumata taiata cubulete, mai mult pentru aroma de fum…. M-a trecut gandul sa pun coriandru si alte condimente  mediteraniene, sa iasa un fel de mortadella, dar am renuntat…poate data viitoare…
Toate astea bagate in mixer si “mixate”pana la uniformizare….+ o juma’de ora – o ora repaus la frigider pentru prelucrabilitate
Se intinde pasta pe o hartie de copt ca pentru un salam mai gros, se strange cat se poate.
Se inveleste “salamul” cu folie de aluminiu, se formeaza cat-de-cat un cilindru, se strange de la capete ca bomboanele de pom, se leaga cu sfoara la cele 2 capete si in 3-4 locuri pe  trunchi.
Se fierbe in apa clocotita 1-1 ½ ora, se scoate si se lasa sa se raceasca. Se pune la frigider pentru 5-6 ore pentru a se putea taia felii…
Sa nu va asteptati ca veti putea taia felii la fel de subtiri ca cele din comert, dar puteti fi linistiti, este un parizer lipsit de MDM, e-uri, amelioaratoare, etc…
O singura chestier majora din pacate…la aspect/consistenta/gust nu seaman de loc cu parizerul de vita din comert….Dar asta este….nu am aditive….
Pofta mare, oricand la dispozitia voastra cu  detalii!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu