Fiind o carne slaba,se gateste la temperatura scazuta,cu mare grija sa nu se usuce.Timpul de preparare este scurt,mai mult dureaza marinarea.
Ingrediente:
1 iepure de aprox.2 kg,250gr vin alb,1 ceapa,5-6 catei de usturoi,2 foi de dafin,1 ling otet,sare,piper,rosmarin,salvie,ulei de masline.
Mod de preparare:
Se prepara o marinata din: vin,otet,2-3 catei de usturoi,ceapa,foi de dafin,salvie,rozmarin,sare,piper.Iepurele se transeaza,iar bucatile de carne se pun in marinata pregatita.Se acopera cu un capac si se da la frigider pana a doua zi.
A doua zi se scoate din timp carnea din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei.Se scoate carnea din marinata si se unge bine cu ulei.Se asaza intr-o tava,se impaneaza cu usturoi,iar deasupra se toarna marinata.Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor.
Dupa 30 min.se scoate folia si se intorc bucatile de carne.Se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.Pentru a vedea daca e gata,se inteapa pulpele (pulpele se fac cel mai greu)cu o furculita.Daca intra usor,carnea e gata,se poate scoate din cuptor.
Se serveste cu garnitura de legume sau cartofi.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu