Tortellini cu ardei copt, branza si cimbru
Reteta de la Alina Vicu
Am incercat sa fac tortellini. Asadar sa zicem ca astia sunt aproape tortellini, fiindca procedeul de "fabricare" e putin diferit si asta doar din teama, care s-a dovedit nefondata pana la urma, de a nu se desface la fiert.
Ingrediente:
170 g ardei/gogosar copt (fara cotor si seminte)
1/2 lgt sare
1/2 lg ulei masline extravirgin
faina de grau cat cuprinde (~300 g)
Umplutura:
120 g cas dulce de vaci
1/2 lgt cimbru uscat
1/4 lgt sare grunjoasa
Cum procedezi:
1. Pune ardeii copti intr-un blender si paseaza-i pana cand pasta obtinuta este fina.
2. Pune faina pe masa de lucru, fa o adancitura in mijlocul acesteia si pune sarea, pasta de ardei si uleiul de masline. Incorporeaza faina in compozitie tragand dinspre margini in interiorul adanciturii, apoi framanta energic 5 minute. Pudreaza-l cu faina, acopera-l cu un prosop si lasa-l sa se odihneasca minimum 15 minute.
3. Pregateste umplutura framantand bine casul (eu am folosit un cas cu o consistenta fina) cu sarea si cimbrul.
4. Imparte aluatul in 4 si intinde fiecare bucata cat de subtire poti (~0.2-0.3 mm). Foloseste o rigla si taie aluatulin patrate de 4 cm.
5. Pune pe fiecare patrat 1/4 lgt umplutura si impatureste patratul sub forma unui triunghi apasandu-i bine marginile. Baga capatul triunghiului in interior, tine degetul pe mijlocul acestuia, iar capetele mai lungi alipeste-le deasupra degetului. Procedeaza asa pana cand termini aluatul.
6. Intr-un vas pune apa cu putina sare la infierbantat, iar cand da in clocot pui pastele si le lasi sa fiarba pana cand se ridica la suprafata.
Pofta Buna!
Nota: cantitatea de faina poate diferi in functie de tipul de faina folosit.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu