Tortellini cu ardei copt, branza si cimbru


Reteta de la Alina Vicu   

Am incercat sa fac tortellini. Asadar sa zicem ca astia sunt aproape tortellini, fiindca procedeul de "fabricare" e putin diferit si asta doar din teama, care s-a dovedit nefondata pana la urma, de a nu se desface la fiert.

Ingrediente:

170 g ardei/gogosar copt (fara cotor si seminte)
1/2 lgt sare
1/2 lg ulei masline extravirgin
faina de grau cat cuprinde (~300 g)
Umplutura:

120 g cas dulce de vaci
1/2 lgt cimbru uscat
1/4 lgt sare grunjoasa

Cum procedezi:
1. Pune ardeii copti intr-un blender si paseaza-i pana cand pasta obtinuta este fina.
2. Pune faina pe masa de lucru, fa o adancitura in mijlocul acesteia si pune sarea, pasta de ardei si uleiul de masline. Incorporeaza faina in compozitie tragand dinspre margini in interiorul adanciturii, apoi framanta energic 5 minute. Pudreaza-l cu faina, acopera-l cu un prosop si lasa-l sa se odihneasca minimum 15 minute.

3. Pregateste umplutura framantand bine casul (eu am folosit un cas cu o consistenta fina) cu sarea si cimbrul.
4. Imparte aluatul in 4 si intinde fiecare bucata cat de subtire poti (~0.2-0.3 mm). Foloseste o rigla si taie aluatulin patrate de 4 cm.
5. Pune pe fiecare patrat 1/4 lgt umplutura si impatureste patratul sub forma unui triunghi apasandu-i bine marginile. Baga capatul triunghiului in interior, tine degetul pe mijlocul acestuia, iar capetele mai lungi alipeste-le deasupra degetului. Procedeaza asa pana cand termini aluatul.
6. Intr-un vas pune apa cu putina sare la infierbantat, iar cand da in clocot pui pastele si le lasi sa fiarba pana cand se ridica la suprafata.
Pofta Buna!
Nota: cantitatea de faina poate diferi in functie de tipul de faina folosit.
Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu