Prajitura cu spuma


Reteta de la Margareta Cismasiu

Este o delicioasa prajitura care ma duce cu gandul la copilarie...Mama facea mereu prajitura asta,asa ca pot spune ca e desertul copilariei mele.Este o prajitura cu foi moi,dar crocante,iar crema este un pic mai deosebita deoarece,la baza ei,este o foaie sfaramata.De aceea,unii au numit-o si Prajitura cu foaie safaramata.Oricum s-ar numi,este la fel de aromata,la fel cum era si in copilarie.

Ingrediente foi:
600 gr faina,200gr untura sau margarina,150 gr zahar,un praf de copt,4 galbenusuri,

Ingrediente crema:
1 foaie sfaramata,200 gr lapte,250 gr unt,150 gr zahar,2 ling gem,2 ling cacao,un pic de cafea,esenta de rom,un pumn de nuci tocate.

Mod de preparare:
Din ingredientele pentru foi se framanta un aluat mai moale.Acesta se imparte in trei parti egale.Din fiecare se intinde o foaie care se coace pe dosul unei tavi.
O foaie se sfarama in lapte rece,se adauga untul,zaharul,gemul,cacaoa,cafeaua,nucile si esenta de rom.Se amesteca totul bine,rezultand o crema mai groasa cu care se umplu cele doua foi ramase.
Cele 4 albusuri se bat spuma tare,la bain marie cu 200 gr zahar si se pun deasupra.Peste albusuri se rade ciocolata.
Se lasa sa stea pana a doua zi,cand foile se inmoaie si se poate portiona.

  Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu