Prajitura cu ricotta si gem


Reteta de la Dana Szocs


Pentru weekendul care tocmai s-a incheiat,am pregatit o prajitura vesele si gustoasa,pe care initial am vrut sa o numesc “Arlechin” datorita culorilor ei dar cautand pe google am vazut ca exista de fapt o asemenea prajitura asa ca m-am reorientat si i-am spus simplu “Prajitura cu ricotta si gem”.

Am folosit pentru blat:
8 oua
8 linguri ulei
5 linguri faina
3 linguri cacao
8 linguri faina
1 plic praf de copt
1/2 lingurita cardamon verde macinat
Pentru crema:
500 gr ricotta
3 linguri zaharpudra
200 ml frisca
6 prune din compot
zeama de la o lamaie
gem de capsuni
sirop din compot

Am separat galbenusurile de albusuri,albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare,apoi cand spuma s-a intarit am adaugat rand pe rand cele 8 linguri de zahar si cand zaharul s-a topit,am dat spuma deoparte.

Galbenusurile le-am amestecat cu cardamonul verde macinat,apoi am adaugat pe rand ( ca la maioneza) cate o lingura de ulei. Am adaugat apoi cacaoa si faina amestecata cu praful de copt,apoi am adaugat peste acest amestec cate o lingura din albusurile spuma,pana cand compozitia s-a mai inmuiat,iar la final am adaugat toata spuma,amestecand usor cu o spatula.

Am pus aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si l-am dat la cuptor pana cand a trecut testul cu scobitoarea.Dupa ce blatul s-a copt,l-am lasat sa se raceasca bine,apoi l-am taiat pe lung obtinand 2 blaturi.

Intr-un castron am pus ricotta pe care am amestecat-o cu zaharul pudra si zeama de la o lamaie,am omogenizat bine amestecul si apoi am adaugat si 200 ml frisca batuta bine,si asta a fost crema mea simpla dar gustoasa.

Am asezat primul blat in tava,l-am insiropat cu sirop din compotul de prune,am pus un strat de gem de capsuni,un strat generos de ricotta,celalalt blat,insiropat si el,apoi prunele din compot taiate marunt si am incheiat cu un strat de ricotta.Deasupra am decorat prajitura cu bombonele colorate,pentru a-i da un aspect vesel

Pofta mare!

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu