Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb


Reteta de la Roxana Ciobanu

Tarta cu piept de pui, ciuperci si porumb

Ingrediente:
Pentru aluat:

1 cana faina
10 gr drojdie
1/2 cana de apa calduta
sare
1 lingurita zahar
1 lingura ulei

Pentru umplutura:

1 piept de pui dezosat
1 ceapa
1 borcan mic cu ciuperci taiate
3 linguri boabe de porumb
3 linguri smantana
100 gr cascaval
1 lingurita rasa patrunjel uscat
sare
piper
2 linguri ulei

Mod de preparare:
Aluatul:
Frecam drojdia cu zaharul pana se dizolva.
Punem faina cernuta intr-un bol, sarea, drojdia si incepem sa framantam.
Turnam apa calduta, putin cate putin, si cand aluatul devine nelipicios, incetam sa mai punem.
La sfarsit incorporam uleiul.
Acoperim cu un prosop curat bolul si intr-un loc ferit de curent, lasam alautul la dospit cam 30 de minute.
Umplutura:
Spalam pieptul de pui si il taiem bucati potrivite.
Ceapa o curatam si o tocam marunt.
Ciupercile le scurgem de zeama si le spalam bine.
Intr-o tigaie incingem uleiul, apoi adaugam ceapa, pieptul de pui si le innabusim 3-4 minute.
Incorporam ciupercile, mai lasam 1 minut pe foc apoi turnam 1-2 cana de apa.
Condimentam cu sare, piper si patrunjelul uscat. Lasam totul la foc potrivit pana scade toata zeama.
Cand este gata, dam deoparte umplutura si o lasam 5 minute la racorit.
Cascavalul il trecem prin razatoarea cu ochiuri mari.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul si intindem o foaie potrivit de groasa.
Tapetam cu hartie de copt o tava de tarta, punem foaia de aluat, presam cu degetele si pe margini si o intepam cu o furculita.
Turnam umplutura, punem boabele de porumb, apoi smantana pe care o intindem uniform.
Deasupra presaram cascavalul ras.
Introducem tarta in cuptorul incins, la o tempertura potrivita, pana se rumeneste frumos deasupra.
Cand este gata, o scoatem si servim, fie simpla, fie cu o salata asa cum am ales noi.
Este grozava de luat si la pachet ;)

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu